Célunk megtanítani a gyerekeket, hogyan lehet jól enni, jót enni és ezáltal jól lenni, így boldogabb és egészségesebb felnőttekké válni.
A Mezna program célja a környezet- és egészségtudatosság megalapozása, a tudatos fogyasztói szokások kialakítása által. A program egy olyan iskolai menza létrehozását tűzte ki célul, ami nemcsak a gyerekek napi étkezését biztosítja, hanem lehetővé teszi az evéshez, főzéshez és az egészségtudatos táplálkozáshoz kapcsolódó ismeretek és kompetenciák elsajátítását. Hiszen az ételek elkészítése tanulási projektként is megvalósulhat, ahol a gyerekek szinte észrevétlenül sajátítanak el ismereteket.
A mi célunk egy olyan komplex program létrehozása volt, amelyben az iskolai menza szerves része az iskola pedagógiai programjának és fontos helyszíne az elsajátított kompetenciák gyakorlatba ültetésének is. Programunknak éppúgy része a környezet- és egészségtudatosság megalapozása, mint a tudatos fogyasztói szokások kialakítása. Éppen ezért egy olyan iskolai menza létrehozásában gondolkoztunk, ami nemcsak a gyerekek napi étkezését biztosítja, hanem lehetővé teszi az evéshez, főzéshez és az egészségtudatos táplálkozáshoz kapcsolódó ismeretek és kompetenciák elsajátítását. Hiszen az étkezés, az ételek elkészítése informális tanulási projektként is megvalósulhat, melynek során a gyerekek szinte észrevétlenül sajátítanak el kulturális, történelmi és természettudományi ismereteket, illetve a formális keretek között elsajátított ismereteiket a gyakorlatban is alkalmazhatják.
- Budapest
- Alsó tagozatosok (7-10)
- Felső tagozatosok (11-14)
- Szülők
- Kíváncsiság
- Kreativitás
- Szociális és kulturális nyitottság